Larvik Padleklubb

For rundt 45 år siden ble en ny kajakklubb stiftet i Larvik, helt presist i 1975, og den dagen i dag er det fortsatt stor aktivitet i klubben. Det begynte som en liten klubb for en flokk entusiaster som elsket å padle i kajakk i elver og innsjøer rundt Larvik og omegn. Den gangen het klubben Farris Padleklubb, men allerede etter fire år i drift endret klubben navn til Larvik Padleklubb som også er navnet på klubben i dag. Allerede fra begynnelsen var klubben veldig aktive innen spesialgrener som slalåm og utforpadling og de hadde i Lars Schmidt en ener som vant medaljer på stripe. Han har vunnet 27 NM gull, hvorav 12 av dem er alene og 12 andre med hans makker som heter Ole Henrik Smith.

Det var Odd Aanstad som startet som formann for klubben og siden hans avgang har det vært datteren, Ann-Kristin Aanstad, som har tatt over som primus motor i Larvik Padleklubb. Hun tok over fra sin far på et tidspunkt hvor klubben slet med et lavt aktivitetsnivå og manglende medlemmer. Men takket være et styre som har vært veldig aktive og en stor innsats fra henne selv, så har dette nå snudd og klubben er i dag veldig aktive på mange området innen padling.

Farrisløpet og Hvalenløpet

Klubben har vært med til å arrangere flere kjente løp i distriktet og et av disse er Farrisløpet, som ble startet på slutten av 1970-tallet. På det meste var det 200 deltakere, men dessverre har det de siste årene knepet med deltaker antallet. Et annet løp klubben var med på å starte er Hvalenløpet. Dette går mellom Åsrumvannet og Hvalen Kro langs Lågen og gjennom Åbyfossen, en strekning på totalt 20 km. Dette løpet er ikke for alle og enhver. Her er det tøffe tak som gjelder og det å komme seg ned Åbyfossen i en racerkajakk er ikke det enkleste i verden.

I det hele tatt er det mye aktivitet i klubben og i dag er løpene kun en liten del av klubbens aktivitetsområde, mens turpadling er det største aktivitetsområdet. Utover ukentlige treningsturer for klubbens mer enn 170 medlemmer, så arrangeres det også turer til padleleir på Hvaler i Østfold, klubben deltar aktivt når Padleforbundet har havsamlinger og ikke minst er de aktive innen sportsgrenen kajakkpolo.

Kajakkpolo

Det er kanskje ikke den mest kjente sporten i Norge, men på verdensplan er det veldig mange land som har eget landslag i kajakkpolo og stor interesse blant padlere. Som i vanlig vannpolo gjelder det om å score mål, men i motsetning til vannpolo hvor man bruker kroppen sin til å forsvare og angripe, så foregår Kajakkpolo med små kajakker. Her gjelder det å holde balansen i kajakken samtidig med at man skal enten holde motstanderen fra og score eller selv prøve å få ballen i mål.

Det er en sport for alle som liker vann og padling og det er ingen aldersbegrensning for å delta, men likevel anbefales det å vente til man har fylt 13 år slik at man har utviklet en god balanse og kan bruke litt fysisk styrke. Det er et lagspill, med fem båter på hvert lag, som kombineres med ballspill og padling. Det går fort når først kampen går i gang og ballen blir sendt raskt rundt blant deltakerne, enten med hendene eller med åren. Det avholdes NM hvert år, men ennå har Larvik Padleklubb sitt første mesterskap til gode.