Leknes Padleklubb

I Nord-Norge er det også flere som liker å padle. Naturen er fantastisk og spesielt rundt Leknes er det utallige fjorder som innbyr til en padletur. Byen er med sine 11 000 innbyggere administrasjonssenter for Vestvågøy kommune, en kommune som samtidig er den mest folkerike i Lofoten og Vesterålen. Her finner vi også Leknes Padleklubb, midt i Lofoten sin skjærgård og med mange muligheter for klubben sine medlemmer, til å padle på tur i noen av de flotteste omgivelser i Norge.

Her finner vi imponerende fjorder, flotte kystområder og klubben kan padle på noen av de vakreste elvene i landet og bruke dem til treningsturer. Her er rett og slett noe for de fleste og enten du er nybegynner eller erfaren padler, så vil de fleste sette stor pris på slike treningsomgivelser.

For nybegynnere

Leknes padleklubb ble stiftet i 2008 og har i dag 35 medlemmer hvorav to av dem er funksjonshemmede. Men uansett er dette ikke noe hindring for å komme seg ned i en kajakk og ut i naturen. Det finnes mange muligheter for å tilpasse utstyr i dag i klubben har man allerede god erfaring med hva som kreves når man har medlemmer som er funksjonshemmet. Har du lyst til å prøve deg på padling i kajakk, så kan du bli med på en treningstur sammen med noen av klubbens erfarne medlemmer. Du kan låne utstyr av klubben slik at du finner ut om padling er noe for deg, før du løper ut og kjøper egen kajakk. Samtidig vil de hjelpe deg med det tekniske som hvordan du kommer deg ned i kajakken uten å kantre.

Buksnesfjorden

Et av stedene hvor vannet ofte er rolig er ved Fyglsjøen. Dette er perfekt for de som er uten så mye erfaring med kajakk og her er det likevel såpass god plass at det er mulig med en tur på flere kilometer slik at man blir bedre kjent med kajakken og finner den gode følelsen. Etter hvert som man blir bedre vant med padling, så kan turens lengde økes og en av de mere populære stedene for padlere er Buksnesfjorden. Denne fjorden er en arm ut fra Vestfjorden og du finner den på sørvestsiden av Vestvågøya. Når klubben er på lengre turer, så begynner de gjerne i Fyglsjøen, fortsetter til Leksnessjøen og deretter ut i Buksnesfjorden. Dette er en tur på knappe 9 km og en god treningsøkt om sommeren. Langs hele fjorden finnes det også en rekke holmer og øyer hvor det er mulig å kose seg litt før turen enten fortsetter eller går tilbake til utgangspunktet.

Et par tips

Det er en selvfølge at alle som er med ute og padle har god kontroll på sikkerhetsreglene i en kajakk og dette gjelder også for nybegynnere. Derfor avholder klubben alltid et sikkerhetskurs for nye medlemmer og nybegynnere. En vest er et must og må brukes av alle. I begynnelsen kan du låne av klubben, men det anbefales å anskaffe seg en padlevest om du ønsker å fortsette. Det er enklere å bevege seg med enn en vanlig redningsvest og tilbyr samme sikkerhet. De dagene hvor det er varmt og solen skinner fra en skyfri himmel, så kan vesten ligge i kajakken, men den skal være enkel å få tak i hvis uhellet plutselig er ute. Samtidig bør du huske på at solen er skarp på vannet og det lønner seg derfor å ha med seg solbriller og solkrem. Dette er med til å gjøre turen mer behagelig slik at du kan slappe av og nyte det.