Om Halden Padleklubb

Padling er en av de beste måter å få mosjon på, spesielt når været er bra, sjøen rolig og naturen viser seg frem på sitt beste. Da er det fantastisk å padle i Norge og ikke minst i Østfold og området rundt Halden hvor det finnes mange nydelige innsjøer og fjorder. Ikke minst Iddefjorden og Ringdalsfjorden, som de store fjorder på grensen mellom Norge og Sverige, er perfekte til en padletur. Det er noe for enhver smak og det gjelder uansett om du akkurat har begynt med padling eller har padlet i mange år.

Det er enkelt å finne sine egne spesielle plasser hvor dere kan sette ut på en padletur og det er derfor ikke nødvendig å kjøre langt for å komme seg til vannet. Litt avhengig av om du har egen båt eller ønsker å leie fra gang til gang, så kan du enten ha båten med deg i bilen eller bruke offentlig transport til et utleiested. Men, en annen mulighet er å være medlem av en padleklubb. Her kan du lære deg å padle eller om du kan padle fra før av så kan du få selskap på turene og nyte godt av samholdet i en klubb.

Nybegynnere

Har du lenge hatt lyst til å lære deg og padle så er en klubb noe for deg. Halden Padleklubb har selvsagt base i Halden og herfra er det mulig å bli med på treninger og turer på fjordene rundt Halden. Det eneste du trenger for å kunne delta er at du møter opp på en tirsdag hvor de har tirsdagspadling. Her får du hjelp med det utstyr som trengs, hjelp til hvordan du skal padle og gode instruktører som blir med deg ut på en padletur.

Tempoet på tirsdagspadlingen pleier ikke være høyere enn at det er mulig å prate og kose seg underveis. Både ruten og lengde på turen tilpasses til de som er med, været og det som deltakerne har lyst til den dagen og er det noen som ønsker å ta en treningstur i et noe høyere tempo, så deles gruppen ganske enkelt i to slik at det er en gruppe for alle. De som ikke selv har egen kajakk kan låne utstyr av klubben slik at du finner ut om padling er noe for deg før du investere i en egen båt.

Femsjøen

Ofte går turen til Femsjøen når det er tirsdagspadling. Femsjø er en liten innsjø og en del av det som kalles for Haldenvassdraget. Totalt er det fem innsjøer som er en del av dette vassdrag og siden Femsjø er den siste i rekken har den fått navnet sitt derfra. Det er kun en kort kjøretur fra Halden til innsjøen. Følger man Femsjø hele veien til bunnen av innsjøen kommer man til elven Tista som løper gjennom Tistedalen og ut i Iddefjorden. I den østlige delen av innsjøen finner man sluseanlegget Brekke sluser, som ofte blir brukt av båttrafikken i Haldenvassdraget. Ute i innsjøen er det også flere små øyer hvor det er mulig å gå seg en tur rundt før turen går tilbake mot klubben. Har man lyst til å delta på disse treningsturene så gjelder det bare å møte opp ved klubbhuset en halv time før, slik at man får med seg det utstyr som trengs til turen.